Kalkoenspiesen met grote garnalen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak een marinade van de specerijen, zout, knoflook en olie. Schep de kalkoenblokjes hier doorheen tot ze goed bedekt zijn. Laat een uurtje staan.

Rijg de blokjes afgewisseld met 2 of 3 garnalen per persoon aan de spiesen, en rooster ze onder de grill of op de grillplaat in circa 3 minuten per kant. Draai regelmatig om verbranden van de knoflook te voorkomen. Lekker met een knoflook of kruidensausje.

Bron: Koken met de Keurslager nr 04-2007

Ingrediënten

400 g kalkoenfilet in blokjes van 3x3 cm
1 tl paprikapoeder
mespunt chilipeperpoeder
zout
2 teentjes knoflook, geperst
3 el olijfolie
8 ? 12 grote rauwe garnalen

Keukengerei

4 grote metalen spiesen