Kalkoenspiesjes met sesamzaad

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg de kalkoen minimaal een uur in een marinade van het
citroensap, de oestersaus, knoflook, komijnpoeder, zout en peper.

Klop het eigeel los en haal de kalkoenrepen erdoorheen.
Rijg ze aan een sat?prikker en bestrooi ze met het sesamzaad.

Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de
kalkoenspiesjes rondom bruin en gaar. Serveer met losgeroerde
cr?me fra?che, met daaroverheen de sweet chili en de korianderblaadjes.

Bron: Proef nr 8 2014

Ingrediënten

300 g kalkoenfilet, in lange repen
Sap van 1 citroen
1 eetlepel oestersaus
3 teentjes knoflook, uitgeperst
0,5 theelepel komijnpoeder
1 eidooier
Sesamzaadjes
200 g cr?me fra?che
2 eetlepels sweet chili
6 korianderblaadjes
4 eetlepels zonnebloemolie