Kapucijners met speklapjes en mosterdsaus

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verhit de helft van de boter in
een grote koekenpan en bak de
speklappen op middelhoog vuur
in circa 10 minuten per kant
bruin en knapperig.
Stap 2
Verwarm de kapucijners in het
kookvocht en laat ze in een
vergiet uitlekken. Schud ze op
met het spekvet uit de pan zodat
ze mooi gaan glanzen en breng ze
op smaak met wat zout en peper.
Stap 3
Snipper de ui en fruit de snippers
terwijl de speklapjes bakken in de
resterende 20 gram braadboter.
Blus af met een scheutje water en
roer er de room en de mosterd door.
Breng de saus op smaak met wat
zout en peper. Schep de saus over
de speklapjes.
Geef er een frisse rauwkostsalade bij.

Bron: Koken met de Keurslager,2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

4 speklapjes
40 gram braadboter
1 groot blik kapucijners
of velderwten (800 gram)
1 flinke ui
4 eetl. kookroom
1 eetl. mosterd
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan Vergiet