Kapucijners met Zeeuws spek en stroop

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de spekblokjes in een hapjespan uit op zacht vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze even mee tot ze zacht en lichtbruin zijn.

Stap 2
Laat de kapucijners uitlekken en roer ze samen met de boter door de spek en ui. Laat ze nog 10 minuten doorwarmen met het deksel op de pan, roer af en toe om. Serveer de kapucijners met een lepel stroop en gekookte aardappels.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

250 g Zeeuws spek in blokjes
2 grote uien, gesnipperd
1 groot blik kapucijners ? 500 g
50 g roomboter
zout
suikerstroop

Keukengerei

Hapjespan