Kapucijnerschotel met Zeeuws spek en pekelvlees

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een braadpan. Spoel de zilveruitjes en de kapucijners af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Stap 2
Hak de rozemarijnblaadjes en knoflook fijn en bak ze zachtjes in de boter, voeg de uitgelekte bonen en uitjes toe en roer goed door.

Stap 3
Leg de vleeswarenplakjes er losjes bovenop en laat met het deksel op de pan zachtjes doorwarmen. Lekker met aardappelpuree of rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 2

Ingrediënten

8 plakken pekelvlees, ca. 200 g (iets dikker gesneden)
50 g boter
4 el. zilveruitjes
1 blik kapucijners van 500 g
1 takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
1 teentje knoflook

Keukengerei

Braadpan Vergiet