Karbonade met gekarameliseerde knolselderij

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en peper. Verwarm 4 eetlepels boter in een braadpan en fruit de uien op zacht vuur lichtbruin.

Stap 2
Blancheer de blokjes knolselderij in water met zout en een beetje citroen. Giet ze af en roerbak ze met de tijm, honing, zout en peper tot ze bruin kleuren.

Stap 3
Verwarm ondertussen in een koekenpan 2 eetlepels boter en bak hierin de karbonades om en om in 10 minuten bruin en gaar. Leg de karbonades op de borden en schep er een lepel knolselderij op.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

4 haaskarbonades
zout en peper
6 el vloeibare boter
1 grote ui, fijngesnipperd
500 g knolselderij, geschild en in kleine blokjes
citroensap
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 el honing

Keukengerei

Braadpan Kookpan Koekenpan