Kerstquiche

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en beleg hiermee een ingevette bakvorm. Strooi een beetje paneermeel over het bladerdeeg.

Bak de kalkoen in wat olijfolie rondom bruin en breng hem op smaak met peper en zout. Voeg de ui, de knoflook en de champignons toe.

Snijd de courgette in plakjes en deze plakjes in vieren. Voeg dan eerst de courgette bij het kalkoenmengsel en een paar minuten later de tomaat, de cranberry?s en peterselie. Schep alles goed door en laat het geheel een paar minuten pruttelen.

Kluts ondertussen de eieren en voeg ze toe, samen met de creme fraiche. Roer het geheel even goed door en schep het in de bakvorm.

Bak de quiche in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg
500 g kalkoenfilet, in kleine blokjes
4 kleine tomaten, in kleine stukjes
Halve grote courgette
250 g champignons, in plakjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
75 g cranberry?s
Paneermeel
Olijfolie
100 g bekertje creme fraiche
3 eieren
peterselie, fijngesneden