Stap 1
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in plakjes van circa 0,5 cm dik. Kook de broccoliroosjes en de plakjes in ruim borrelend kokend water met een eetlepel zout beetgaar. Door de toevoeging van het zout blijft de groente mooi helder groen. Giet de groente af, spoel af onder de koude kraan en laat het uitlekken. Halveer de rode en de gele kerstomaatjes en de olijven.
Stap 2
Doe voor de dressing de pesto, het citroensap of de azijn, de honing en wat zout en peper in een glazen pot en roer goed door elkaar. Klop er de olie door. Maak de dressing een dag van tevoren en bewaar in de afgesloten pot op kamertemperatuur.
Stap 3
Doe de broccoli, de kerstomaatjes en de olijven in een glazen schaal en schep met de dressing door elkaar.
- circa 750 g broccoli
- 1 doosje rode kerstomaatjes
- 1 doosje gele kerstomaatjes
- 100 g zwarte olijven
Dressing:
- 2 eetl. pesto (potje)
- 2 eetl. citroensap of blanke azijn
- 1 theel. honing
- zout en versgemalen peper
- 1 dl (olijf)olie
Kookpan Vergiet Potje met deksel Glazen schaal