Verwarm de oven voor op 160 ?C. Was de kippetjes en bestrooi ze met peper en zout. Doe 100 gram boter in de pan en laat deze bruin worden. Doe dan de kippetjes in de pan en braad ze goudbruin. Voeg nu gesnipperde sjalotten, tijm en rozemarijn toe. Zet de kippetjes 20 minuten in de oven.
Kook alle groenten beetgaar. Verwarm de olie en boter in een pan en voeg de spekblokjes en aardappel toe. Bak deze goudbruin en zeef het overtollige vet er af. Voeg nu de groenten bij het spek en de aardappel. Als laatste de afgespoelde zilveruitjes erdoor mengen en met de resterende boter, peper en zout lekker op smaak brengen.
Serveer de kippetjes samen met de groenten.
4 kleine kippen
2 sjalotten
3 takjes tijm (alleen de blaadjes)
3 takjes rozemarijn (alleen de blaadjes)
120 g boter
100 g gerookt spek (in blokjes)
2 eetlepels olijfolie
3 aardappels in blokjes
200 g sperzieboontjes (in stukjes 2 cm)
150 g wortel (in blokjes)
100 g zilveruitjes
100 g doperwten
100 g bloemkoolroosjes
Oven, Pan