Kip in pesto-roomsaus

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maal voor de pesto de knoflook met de pijnboompitten, basilicum en olijfolie in de keukenmachine tot een smeu?ge saus. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een eetlepel olie in een braadpan. Bestrooi de kipfilet rondom met zout en peper en bak ze om en om in circa 8 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan en bak de kastanjechampignons in het braadvet kort op vuur. Giet de room erbij en laat aan de kook komen. Zet het vuur zacht en roer de pesto erdoor. Leg de kipfilets erop en laat nog enkele minuten in een afgesloten pan doorwarmen.

Bron: Koken met de Keurslager nr 07-2007

Ingrediënten

4 enkele kipfilets
1 el olie
zout en versgemalen peper
150 g kastanjechampignons
100 ml room
.
Voor de pesto:
1 teentje knoflook, gehakt
25 g pijnboompitten, licht geroosterd
25 g basilicumblaadjes
60 ml extra vergine olijfolie
2 el versgeraspte Parmezaanse kaas
zout en versgemalen peper

Keukengerei

keukenmachine braadpan