Kip masala

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de saus door de masala-kerrie met cayennepeper, chilipoeder en tomatenpuree met een scheut water tot een papje te roeren.

Stap 2
De gesnipperde uien in wat olijfolie aanfruiten. Wanneer de uien lichtbruin zijn, het masala-mengsel toevoegen. Gas hoger zetten en mengsel in circa 3 minuten gaar maken. Met lepel blijven roeren om aanbakken te voorkomen.

Stap 3
In een andere pan drumsticks aanbraden. Vervolgens de uien, de kruiden en het masala-mengsel erbij voegen. Daarna scheut voor scheut de wijn toevoegen. Goed roeren, zodat alle ingredi?nten zich goed mengen. Een uur laten sudderen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 6

Ingrediënten

1 kilo drumsticks
2 grote uien, gesnipperd
olijfolie
1/2 bol knoflook, in kleine plakjes
1 tl majoraan
1 tl tijm
2 el paprikapoeder
zout
1/2 fles rode wijn
Voor de masala-saus:

2-3 el masala-kerrie
1 tl cayennepeper
1 tl chilipoeder
blikje tomatenpuree

Keukengerei

Braadpan