Kip met knoflookboter

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de kip op kamertemperatuur komen. Doe de boter in een kom en pers er de knoflook bij. Roer met wat zout en peper tot een gladde kruidenboter. Maak er een worstje van en laat dat in de diepvries opstijven.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220?C. Maak met de vingers het vel van de kip over de borstfilets los zonder het te beschadigen. Snijd de knoflookboter in plakken en schuif die onder het vel op het vlees van de kip. Snijd de citroen in partjes en stop die in de buikholte van de kip. Leg de kip met de borst naar boven op het ovenrooster en schuif er een braadslee onder om het uitlopende vocht op te vangen. Laat de kip 15 minuten braden en schakel de oventemperatuur terug naar 180?C. Laat nog 50 minuten braden en controleer of de kip gaar is. Dat is het geval als een poot als eraan getrokken wordt, makkelijk van het lijf los laat of als het vocht dat eruit loopt als er in het midden van de poot wordt geprikt, helder is.
Stap 3
Laat de kip nog een paar minuten rusten voor hij aan tafel of in de keuken in vieren wordt verdeeld. Lekker met gebakken aardappelen of frietjes en een groene salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 4

Ingrediënten

1 flinke braadkip van circa 1200g
75 g boter
3-4 teentjes knoflook
zout en versgemalen peper
1/2 citroen

Keukengerei

Kom Braadslee