Kip met ras el hanout en linzen

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Marokkaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Wrijf de ras el hanout flink in de kippen en braad deze in een braadpan goudbruin in de uitgebruiste boter. Giet regelmatig het vet over de kip om deze sappig te houden.

Kook de linzen gaar in de bouillon waar de cayennepeper al doorheen is geroerd.

Giet de linzen af en doe ze in de pan met de kip zodat het vocht uit de kip nog lekker in de linzen trekt. De kip moet ongeveer een uur garen.

Fileer de kippen en snijd er mooie plakken van en serveer de poten er los bij. Je kunt de linzen er omheen leggen en er eventueel wat brood bij opdienen.

Bron: Proef...nr.7 2009

Ingrediënten

2 kleine kippen
3 eetlepels ras el hanout (toko)
100 g boter
200 g oranje linzen
0,5 liter kippenbouillon (pot)
1 theelepel cayennepeper