Kip ?spagaat? platte kip met citroen

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de kip met de borst omlaag op een snijplank en snijd met een scherp mes langs de ruggengraat de kip open (of vraag de Keurslager dit te doen). Keer de kip om en druk de kip plat uit en leg hem op een bakplaat.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 220?C. Vermeng in een kom de olie met de boter, citroen en de rest van de ingredi?nten. Wrijf hiermee de kip helemaal in.

Stap 3
Bak de kip de eerste 20 minuten hoog in de oven, giet wat water in de bakplaat en verlaag de temperatuur naar 180?C. Verplaats het ovenrek naar het midden van de oven en bak de kip in 40 minuten gaar en knapperig. Lekker met aardappelparten die met de kip mee worden gebakken en gestoomde groenten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

een braadkip
2 el olijfolie
2 el boter
sap en rasp van een grote citroen
1 el grof zeezout
vers gemalen peper
2 takjes oregano of 1 el gedroogde
1 takje verse munt of 1/2 el gedroogde

Keukengerei

Kom