Kip yakitorispiesjes met soja-chili dip

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak een marinade van de knoflook, yakitori en honing. Marineer hierin de kip 1 uur en rijg de blokjes kip aan de houten spiesjes.

Meng alle ingredienten voor de dip en breng deze op smaak met zout en peper.

Rooster de yakitorispiesjes op de barbecue of onder de grill (ca. 2 minuten aan beide kanten) en serveer ze met cassavekroepoek en de dip.

Bron: Proef 4 2012

Ingrediënten

400 g kippendijenvlees, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
2 dl yakitori-marinade (uit een flesje)
1 eetlepel honing
Cassavekroepoek
Spiesjes

- Voor De Dip
0,5 dl sojasaus
Half rood pepertje, gehakt
2 eetlepels honing
Half bosje koriander, gehakt