Kip zoetzuur met cashewnoten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kipfilets in schuine plakken van 0,5 cm dik of vraag de Keurslager dit te doen. Snipper de ui grof en snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in reepjes. Doe de ma?zena, wat zout en peper en de plakjes kipfilet in een plastic zak en schud tot ze rondom met ma?zena bedekt zijn. Verhit 3 eetlepels van de olie in een wok of pan en roerbak de plakjes kip tot ze rondom zijn gekleurd. Schep ze uit de pan. Voeg de resterende olie toe en roerbak de ui en de paprika een paar minuten. Voeg de ananasblokjes met het vocht, de bouillon, de sojasaus, de ketchup en de Chilisaus toe. Voeg de kipplakjes toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog een paar minuten stoven.

Stap 2
Bestrooi de kip kort voor het serveren met de grof gehakte cashewnoten en het korianderblad.

Lekker met rijst en een komkommersalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

4 enkele kipfilets
1 ui
1 rode paprika
2 eetl. ma?zena
zout en versgemalen peper
4 eetl. olie
1 blikje ananasblokjes
1 dl kippenfond of kippenbouillon, uit een pot of van een tablet
2 eetl. sojasaus
4 eetl. tomatenketchup
3 eetl. Chilisaus
2 eetl. fijngehakt korianderblad

Keukengerei

Wok