Kipblokjes met honing en aceto balsamico

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kipfilets in blokjes van circa 2×2 cm. Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak en schud de blokjes kip erdoor tot ze rondom met bloem zijn bedekt.
Stap 2
Verhit de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en laat de kipblokjes omscheppend op middelhoog vuur in circa 8 minuten rondom bruin en gaar worden. Roer de honing of de gembersiroop en de aceto balsamico in een kommetje door elkaar, giet over de kipblokjes en laat omscheppend nog kort doorwarmen. Lekker met rijst, mihoen of pasta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 5

Ingrediënten

kipfilet (circa 250 g)?
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
40 g braadboter
2 eetl. honing of gembersiroop
2 eetl. aceto balsamico

Keukengerei

Koekenpan Kommetje