Kipcocktail

  • 0 personen
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw aan de kook en laat de kip zachtjes gaar trekken in ?20 minuten. Laat de kip daarna afkoelen.

Snijd het kippenvlees en de ananas in dobbelsteentjes en meng dit met 1 eetlepel mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Scheur de blaadjes sla in stukjes. Doe deze in een kom en doe er wat olie en peper en zout op.

Roer gembersiroop door de cr?me fra?che, ketchup en mayonaise. Voeg hier naar smaak peper en zout bij.

Maak een streep van de cocktailsaus en maak 2 torentjes kipcocktail. Leg de sla op de torentjes, zet er wat radijsschijfjes tegen aan en strooi rondom wat paprikablokjes.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

300 g kipfilet
1/2 l kippenbouillon van een tablet
2 ananasschijven
1 eetlepel cr?me fra?che
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel gembersiroop
2 theelepel ketchup
1 rode paprika in kleine blokjes
radijsschijfjes
enkele blaadjes krulsla