Kipdrumsticks met pindasaus

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de drumsticks in een grote schaal. Roer in een kom de ketjap of sojasaus, de azijn of het citroensap, de honing, de mosterd, de geperste knoflook en wat peper door elkaar. Giet het mengsel over de drumsticks en meng goed, zodat ze er rondom mee zijn bedekt (dat gaat het makkelijkst met de handen). Zet de schaal afgedekt een paar uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast. Doe de opgesomde ingredi?nten voor de saus in een pannetje en breng op laag vuur al roerend aan de kook. Laat de saus afkoelen.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestrijk een passende lage ovenschaal met wat olie en leg de gemarineerde drumsticks naast elkaar in de schaal. Bedruppel ze met de marinade. Zet de schaal circa 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat de drumsticks desgewenst afkoelen (ze kunnen ook warm of lauwwarm worden gegeten als ze niet worden meegenomen). Serveer ze met de pindasaus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

12 kipdrumsticks
3 eetl. ketjap of sojasaus
1 eetl. azijn of citroensap
1 eetl. honing
1 eetl. mosterd
2 teentjes knoflook
versgemalen peper
Voor de pindasaus:

100 g santen (kokosvet)
1 dl water
3 eetl. pindakaas
1 eetl. tomatenketchup
scheutje citroensap of azijn
1 eetl. ketjap of sojasaus
paar druppels tabasco of versgemalen peper

Keukengerei

Schaal Kom Knoflookpers Steelpan Ovenschaal