Kipfilet gevuld met garnalen in wijnblad

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de haasjes van de kipfilet en snijd de filet in de lengte een stukje in zodat een zakje ontstaat. Vermaal de haasjes tot gehakt in de keukenmachine en voeg zout, peper en de eidooier toe. Kneed de garnalen, bosui en dille erdoor en vul hiermee de kipfilets. Verwarm de oven voor op 200?C. Bestrooi de filets rondom met zout en peper en rol ze strak op in twee wijnbladeren.Leg de pakketjes in een ovenschaaltje en giet er de bouillon en wijn over. Bak de pakketjes in circa 20 minuten op 160?C gaar. Houd de pakketjes warm en zeef de bouillon. Breng in een pan de bouillon aan de kook, giet de room erbij en laat nog 2 minuten doorkoken. Snijd de pakketjes in dikke plakken en geef de roomsaus erbij. Lekker met tagliatelle.

Bron: KmdK 10-08

Ingrediënten

4 halve kipfilets
zout en peper
1 eidooier
100 g Hollandse garnalen
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
2 el dille, fijngehakt
8 grote ingemaakte wijnbladeren uit een pot
200 ml kippenbouillon
100 ml witte wijn
50 ml kookroom

Keukengerei

Keukenmachine, ovenschaal