Kipfilet gevuld met noten

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm een eetlepel boter in een koekenpan. Snijd het ontbijtspek heel fijn en bak het samen met de gehakte sjalot zachtjes in de boter glazig. Voeg de fijngehakte noten, salie en knoflook toe en roerbak alles nog een minuut om. Laat dit afkoelen en zet weg tot verder gebruik.

Stap 2
Snijd de twee kipfilets los als ze nog aan elkaar zitten. Trek met de vingers de haasjes los en houd die apart. Snijd eventuele vet- of botresten van de filet en gooi die weg. Leg de filet plat op de snijplank en maak nu met een scherp mes aan de zijkant van de filet op het dikste stuk een snede van circa 5 centimeter. Snijd zover mogelijk naar binnen maar zorg ervoor dat het vlees aan elkaar blijft zitten. Er zit nu een kleine holte in de filet.

Stap 3
Snijd de haasjes heel fijn of doe dit in een keukenmachine; het beste is als het een soort gehakt wordt. Kneed het gebakken spek en de noten inclusief het bakvet erdoor en breng op smaak met een mespunt zout en peper.

Stap 4
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en vul ze met behulp van een lepeltje met de notenvulling, steek goed dicht met een prikkertje. Verwarm in dezelfde koekenpan een eetlepel boter en braad de kipfilets in 2 minuten per kant rondom bruin, voeg een paar eetlepels water toe en braad nog eens 10 minuten per kant zodat ook de binnenkant helemaal gaar is.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 1

Ingrediënten

2 hele of 4 enkele kipfilets
50 g ontbijtspek
in dunne plakjes
2 el vloeibare boter
1 sjalot, fijngehakt
50 g pecannoten, fijngehakt
2 blaadjes salie, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
zout en peper

Keukengerei

Koekenpan Evt. keukenmachine

Vragen?