Kipfilet met rode pesto en rauwe ham

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de kipfilets naast elkaar op het werkvlak. Breng de rode pesto extra pittig op smaak met wat versgemalen peper. Bestrijk de bovenkant van de kipfilets (de kant waar het vel heeft gezeten) met de pesto. Verpak elke kipfilet in twee plakken rauwe ham.
Stap 2
Leg de kipfilets op dubbele velletjes aluminiumfolie en maak er pakketjes van. Bewaar ze tot ze op de barbecue worden gelegd in de koelkast!
Stap 3
Rooster de pakketjes boven niet te heet vuur circa 15 minuten tot de kipfilets gaar zijn. (Maak eventueel een pakketje open om te kijken of de kip goed gaar is). Leg de pakketjes op de borden en laat ieder zijn eigen pakketje open maken. Geef bij deze kipfilets een salade van veldsla, rucola en kerstomaatjes, aangemaakt met een dressing van olijfolie, citroensap en wat zout en peper. Garneer de salade met Parmezaanse of oude Goudse kaas.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

4 enkele kipfilets
4 eetl. rode pesto uit een potje versgemalen peper 8 flinke plakken rauwe ham, niet te dun gesneden stevig aluminiumfolie