Snijd de kipfilets in stukjes van 2 centimeter.
Meng in een vijzel de kaneel, kurkuma, paprikapoeder, korianderpoeder, 2 geperste knoflooktenen en grof zeezout met 4 eetlepels olie tot een gladde pasta (marinade). Wrijf dit in de kipfiletblokjes en laat het intrekken (kan een dag van tevoren).
Fruit de sjalotjes 5 minuten in een koekenpan in 2 eetlepels olie.
Snijd van de bol knoflook een stukje van de bovenkant af.
Giet een flinke scheut olie in een tajine en leg hierin de kipfilet blokjes met marinade, de zoete aardappelschijfjes, de sjalot, de sinaasappelstukken, erwtjes, de laurierblaadjes, de stukken kaneelpijp en de aangesneden bol knoflook.
Verwarm het sinaasappelsap met de honing en de bouillontablet tot de tablet is opgenomen. Giet dit over de ingrediënten in de tajine.
Zet de tajine op zacht vuur en laat de ingrediënten in 25 minuten garen.
Serveer het gerecht in de tajine met de uitgebakken spekjes eroverheen. Steek toefjes peterselie in het geheel ter garnering.
- 600 g kipfilet
- 200 g spekblokjes, uitgebakken
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 2 tenen knoflook
- 4 sjalotjes, gepeld en doormidden gesneden
- 1 bol knoflook
- 1 sinaasappel, in stukken gesneden
- 800 g zoete aardappel, geschild en in schijfjes van een centimeter
- 6 eetlepels diepvrieserwtjes
- 4 laurierblaadjes
- 2 kaneelpijpjes, doormidden gebroken
- Sap van 2 sinaasappels
- 2 eetlepels honing
- 1 kippenbouillontablet
- 8 plukjes peterselie
- Arachideolie
- Grof zeezout