Kipfiletrolletjes met rauwe ham en kruidige jus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de kipfilets plat op de snijplank, leg een hand plat op het vlees en snijd met een scherp mes de filet zijdelings in tot?de filet helemaal open kan worden geklapt. U heeft nu een groot plat stuk.

Stap 2
Bestrooi het vlees met peper en weinig zout en leg er een plak ham op. Rol de filet nu op zodat de ham aan de binnenkant zit en steek er vervolgens een of twee cocktailprikkers in.

Stap 3
Verwarm de boter in de pan en bak de rolletjes rondom bruin. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en bak even zachtjes mee. Doe de mosterd en een scheutje water in de pan en roer de jus even los. Laat de rolletjes nu nog 10 minuten stoven in de jus. Lekker met spinazie.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

4 halve kipfilets
4 grote plakken rauwe ham
peper en zout
2 el vloeibare boter
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes
1 el mosterd

Keukengerei

Koekenpan