Kipfilets in champignonsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Leg de kipfilets naast elkaar op een bord en bestrooi ze met de bloem, waar wat zout en peper door is geroerd. Klop het teveel aan bloem af. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het donkergekleurde deel apart voor de garnering.

Stap 2
Verhit de boter in een pan en braad de kipfilets rondom goudbruin. Neem ze uit de pan. Doe de champignons in de pan en laat ze omscheppend bakken tot het vrijgekomen vocht is verdampt. Laat het lichtgekleurde deel van de bosuitjes en de dragon kort meebakken. Blus af met de bouillon en roer de room door de champignonsaus. Breng op smaak met het citroensap en wat zout en peper. Leg de kipfilets terug in de pan en laat afgedekt op laag vuur circa 15 minuten stoven (de saus mag niet koken). Bestrooi met het groen van de bosui. Lekker met pasta of rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 9

Ingrediënten

4 halve kipfilets
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
250 gram champignons
2-3 bosuitjes
50 gram braadboter
1 theel. gedroogde dragon
1/4 lt kippenbouillon, gemaakt van 1/2 bouillontablet
1 dl kookroom
scheutje citroensap
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Braadpan