Kipfilets met artisjokhartjes, tagliatelle en room-wijnsaus

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Braad de kipfilets aan beide kanten gaar en bruin in de braadboter. Reken daarvoor circa 10 minuten per kant en keer ze een keer om. Bestrooi ze met wat zout en peper. Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm (zet ze desgewenst in een op 100?C voorverwarmde oven). Blus de pan af met de wijn, roer de tijm erdoor, laat kort inkoken en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met wat zout en peper.

Stap 2
Laat de artisjokhartjes uitlekken, halveer ze en schep ze voorzichtig door de saus.

Stap 3
Kook intussen de pasta in ruim water met wat zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en schep terug in de pan. Schep de saus met de artisjokhartjes door de pasta en laat goed doorwarmen. Schep de pasta op de borden en schep de kipfiletjes erbij. Zet de geraspte kaas op tafel. Extra groenten is niet nodig.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 4

Ingrediënten

2 halve kipfilets
25 gram braadboter
zout en peper
1 pot of blik artisjokhartjes (circa 300 g)
150-200 gram groene tagliatelle
versgeraspte oude Goudse of Parmenzaanse kaas
Voor de saus:
1 glas droge witte wijn
1 takje verse of 1 theel. gedroogde tijm
1 dl kookroom

Keukengerei

Braadpan Vergiet Kookpan