Kipfilets met een kaaskorstje

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Wrijf de kipfilets in met wat zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en laat de kipfilets in circa 8 minuten per kant gaar en goudbruin bakken.
Stap 2
Verkruimel intussen de beschuit en schep de ene helft van het beschuitkruim door de pesto en de andere helft door de geraspte kaas. Verwarm de ovengrill voor. Leg de kipfilets in een passend ovenschaaltje. Bestrijk de bovenkant met de rode pesto en strooi daarover de geraspte kaas. Zet de kipfilets circa 4 minuten niet te dicht onder de voorverwarmde ovengrill tot het kaaskorstje mooi gekleurd is. Lekker met frietjes of gebakken aardappelen en sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 6

Ingrediënten

2 halve kipfilets
zout en versgemalen peper
30 g braadboter
1 beschuit
2 eetl. rode pesto (potje)
2 eetl. versgeraspte belegen Goudse kaas

Keukengerei

Koekenpan Ovenschaaltje