Kipfilets met tomatenjam

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de tomatenjam. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in reepjes. Snipper de ui en laat die in de tomatenolie glazig fruiten. Voeg de gemberwortel, de kaneel en het korianderpoeder toe en laat kort meefruiten. Voeg de tomaten, de honing en de azijn toe en laat af en toe roerend zachtjes koken tot jamdikte (pas op dat de jam niet aanbrand!). Breng op smaak met weinig zout en peper.

Stap 2
Bak de kip rondom mooi bruin, bestrooi met wat zout en peper, blus af met een scheutje water en laat ze met het deksel op de pan gaar stoven. Serveer de kip met de tomatenjam. Lekker met rijst of pasta en groenten naar keuze.?

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 4

Ingrediënten

4 halve kipfilets (of andere kipdelen)
25 gram braadboter
zout en peper
Voor de tomatenjam:
2 eetl. zongedroogde tomaten op olie
1 flinke ui
2 theel. versgeraspte gemberwortel
1 theel. kaneel
1 theel. korianderpoeder
1 blikje gepelde tomaten in blokjes (400 gram)
2 eetl. honing
1 eetl. balsamicoazijn
zout en peper

Keukengerei

Vergiet Kom Koekenpan Braadpan