Kipkarbonades met citroen, knoflook en tijm

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven op 200?C. Was de citroen goed en rasp de schil met een rasp of zesteur.

Stap 2
Vermeng in een keukenmachine of vijzel de citroenschil, knoflook, tijmblaadjes, zeezout, peper en olijfolie. Wrijf hiermee de kipkarbonades rondom in. Leg ze in een braadslee en braad ze in de oven ca. 10 minuten aan. Draai de temperatuur naar 150?C, giet de wijn erover en laat nog 20 minuten stoven. Lekker met vers stokbrood en bijvoorbeeld geroosterde courgette.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

8 kipkarbonades
schil van 1 citroen
3 teentjes knoflook, uitgeperst
4 takjes tijm, alleen de blaadjes
2 tl. zeezout, flinke snuf versgemalen peper
3 el. olijfolie
1 glas witte droge wijn

Keukengerei

Zesteur of rasp Keukenmachine of vijzel Braadslee