Kipkarbonades uit India

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Indiaas
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Ontdoe de kipkarbonades zonodig van het vel en verwijder het zichtbare vet. Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal of een passende braadslee.
Stap 2
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en laat de ui glazig fruiten. Laat de knoflook kort meefruiten. Voeg de sambal, de kerrie en de pindakaas toe en laat kort meebakken. Roer van het vuur de karnemelk door het mengsel en breng het op smaak met wat zout. Bestrijk de kipkarbonades rondom dik met het afgekoelde karnemelkmengsel, leg ze terug in de schaal en laat zo mogelijk een uurtje intrekken.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180?C (hete lucht 160?C) en zet de schaal 40 minuten in het midden van de oven. Keer de kipkarbonades op de helft van de tijd om. Lekker met rijst die op kleur is gebracht met een mengsel van doperwtjes, ma?skorrels en blokjes rode paprika (diepvries).

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

4 kipkarbonades
1 ui
1-2 teentjes knoflook
2 eetl. plantaardige olie
2 theel. sambal
2 theel. kerrie
2 eetl. grove pindakaas
2 dl karnemelk
zout

Keukengerei

Ovenschaal of braadslee Koekenpan Schaal