Kipkluifjes met zoete pindasaus
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 30-60 minuten
- Oosters
- Barbecue
Los het bouillontablet op in een liter water en kook hierin de kippenvleugels op zacht vuur in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Dep de kippenvleugels droog en bestrooi ze rondom met zout en peper en bestrijk ze met een kwastje olie. Rooster ze op de barbecue in circa 4 minuten per kant bruin en knapperig.
Voor de saus
Verwarm de olie en fruit de ui lichtbruin. Roer de pindakaas, ketjap, kokosmelk en basterdsuiker toe en laat al roerende even aan de kook komen. Breng op smaak met de chilisaus en eventueel zout. Serveer de saus warm bij de kipkluifjes.
500 g kippenvleugeltjes
1 kippenbouillontablet
zout en peper
kwastje olie
1 ui, gesnipperd
125 g pindakaas
2 el ketjap manis
125 ml kokosmelk
1 tl bruine basterdsuiker
2 el zoete chilisaus
Kookpan Barbecue Steelpan