Kiplasagne met verse spinazie

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verhit een pan met 20 g boter en bak de kipfilet in 10 minuten bruin. Breng ze nu op smaak met zout en peper en haal ze uit de pan. Laat de filets afkoelen en snijd ze in reepjes. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180?C. Was de spinazie en doe de natte spinazie in een droge pan. Laat op een hoog vuur slinken en daarna uitlekken. Druk de spinazie goed uit en hak deze iets fijn. Roer door de verse roomkaas 50 gram Parmezaanse kaas. Pers de knoflook erboven uit en breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg nu de kipreepjes en de spinazie toe en meng alles goed. Laat 20 gram boter in een pan smelten. De bloem toevoegen en onder voortdurend roeren met een garde een paar minuten laten garen. Nu de melk scheutje voor scheutje al roerend toevoegen. 10 minuten zachtjes laten koken. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en als laatste de tomatenpuree. Een vuurvaste schaal invetten met boter. Een beetje saus in de schaal doen en afdekken met een lasagnevel. Hierop een laag spinaziemengsel, daarna weer een lasagnevel. Herhaal dit en sluit af met een laag saus. De rest van de Parmezaanse kaas erover strooien en de lasagneschotel 45 minuten bakken in de oven.

Bron: Proef...nr 3 2009

Ingrediënten

400 g kipfilet
60 g boter
750 g bladspinazie
400 g verse roomkaas
100 g geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
1 theelepel nootmuskaat
250 g verse lasagnebladen
2 eetlepels boter
3 eetlepels tarwebloem
? l melk
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels tomatenpuree

Keukengerei

vuurvaste schaal, oven