Kippenbouillon met rijstnoedels en spinazie

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de rijstnoedels weken in warm water en roer ze los met een vork. Verwarm de olie in een wok en roerbak de ui met de gember 2 minuten. Haal het vlees uit de bouillon en hak het fijn. Giet de bouillon in de wok en laat aan de kook komen. Los het tablet op in de bouillon en breng verder op smaak met ketjap.

Stap 2
Giet de noedels af en verdeel ze over 4 kommen. Verdeel de spinazieblaadjes, bosui en kippenvlees erover en giet als laatste de gloeiend hete bouillon erop.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2007

Ingrediënten

100 g rijstnoedels
1 el olie
1 uitje, gesnipperd
1 tl gemberpoeder
1 l kippenbouillon uit pot
1 tablet kippenbouillon
1 el ketjap manis
200 g verse spinazie
2 bosuitjes, in ringetjes

Keukengerei

wok