Kippenbouillon

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verdeel de kip in stukken en verwijder desgewenst het vel en het zichtbare vet. Doe de stukken kip in de pan. Halveer de ui en laat de binnenste bruine schil zitten (die geeft de bouillon een mooie kleur). Snijd de wortelen en de bleekselderij in stukken van circa 4 cm.

Stap 2
Doe de stukken kip met de groenten, de laurier, de kruidnageltjes, de tijm en de foelie in een soeppan en giet er 2 liter koud water op. Breng zonder deksel op halfhoog vuur langzaam aan de kook en schep regelmatig het bovendrijvende schuim af. Draai het vuur laag en laat met het deksel schuin op de pan 2 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon, haal de stukken kip uit de zeef en gooi de rest weg. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Laat de bouillon afkoelen en zet hem zo mogelijk een nachtje in de koelkast. Schep het gestolde vet van de bouillon.

Stap 3
Warm de bouillon op en gebruik hem als basis voor een kippensoep. Of zet voor een echte ?soepparty? verschillende vullingen op tafel en laat ieder zijn eigen kippensoep samenstellen.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

1 soepkip
1 flinke ui
2 wortelen
2 stelen bleekselderij
1 blaadje laurier
2 kruidnageltjes
1 takje tijm
1 plukje foelie

Keukengerei

Soeppan Schuimspaan Zeef

Vragen?