Kippenpoten met chorizo

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Spoel de kippenpoten af en dep ze droog met keukenpapier. Maak het vel van de poten rondom voorzichtig los met de vingers of met de steel van een eetlepel.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 ?C. Trek het vel van de kippenpoten voorzichtig naar beneden en bekleed het vlees rondom met de plakjes chorizo. Trek het vel over de chorizo en zet het aan de bovenkant vast met een houten prikker. Roer de boter of de olie, het citroensap en wat zout en peper door elkaar en bestrijk daarmee de kippenpoten. Leg de kippenpoten in een passende ovenschaal en schuif ze circa 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Keer ze in die tijd een of twee keer om en bestrijk ze met het resterende boter- of oliemengsel. Als ze klaar zijn, moeten ze rondom een bruin krokant korstje hebben.

Stap 3
Garneer de kippenpoten desgewenst met gehalveerde gevulde olijven. Hierbij passen sla en vrijwel alle groene groenten, als broccoli, sperzieboontjes of doperwtjes. Geef er verder aardappelpuree bij of rijst en tomatensaus bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

4 kippenpoten met vel
100 gram chorizo (Spaanse knoflookworst), iets dikker gesneden
30 gram gesmolten boter of 2 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper
desgewenst gevulde olijvn om te garneren

Keukengerei

Kom Ovenschaal