Kippensoep met dragon en citroen

  • 0 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet de kip met 1,5 liter water op en breng aan de kook. Zet zodra het water kookt het vuur lager. Snijd ondertussen de groenten in stukken en voeg ze samen met het bouquet garni en citroenschil toe aan de kip. Laat de bouillon tegen de kook aan met het deksel schuin op de pan circa 1,5 uur trekken. Zeef de bouillon in een fijne zeef met een schone doek en breng opnieuw aan de kook. Breng de bouillon nu op smaak met zout en peper en wat citroensap. Haal het vlees van de botjes en doe terug in de soep samen met de fijngehakte dragon.

Bron: KmdK 10-08

Ingrediënten

1 soepkip
1 winterwortel, geschild
1 steel prei, gespoeld
1 venkelknol
1 ui, ongeschild
bouquet garni van peterselie, dragon en laurier
? citroen, sap en schil, zonder wit
zout en versgemalen peper
2 el verse dragon extra, fijngehakt