Kippensoep

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe de kippenbouten in een ruime soeppan en voeg water, ui, peperkorrels, tijm, laurier, 200 gram soepgroenten (de rest bewaren) en de helft van de peterselie toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 2 tot 3 uur op laag vuur zachtjes koken. Schep eventueel af en toe het schuim van de soep.

Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon.

Pluk de kip en doe het kippenvlees bij de bouillon, samen met de resterende soepgroenten en de vermicelli. Breng de soep op smaak met 1 of 2 bouillonblokjes, het citroensap en zout. Laat de soep nog 5 tot 10 minuten zachtjes koken.

Schep een lepel soep in een bord en laat er voorzichtig een eigeel in glijden. Door de warmte zal het eigeel iets stollen.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

2 kippenbouten
2 l water
1 ui, in ringen gesneden
Halve eetlepel gekneusde zwarte peperkorrels
3 takjes tijm
2 blaadjes laurier
300 g fijne soepgroenten
Bosje platte peterselie
50 g vermicelli
2 kippenbouillonblokjes
2 eetlepels citroensap
Zout
4 eigelen