Kipsalade

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiding
Snijd het vlees van de kip in mooie blokjes. Snijd de bleekselderij, zonder harde randjes, in smalle boogjes. Snijd de goed gewassen appel met de schil in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in blokjes. Doe ze in een kom en schep er het citroensap door om verkleuren te voorkomen. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de kwarten in blokjes. Hak de cashewnoten grof.

Bereiding
Doe de kip, de bleekselderij, de appel en de paprika in een kom. Voeg de kerriesaus toe en schep goed door elkaar. Zet de salade afgedekt in de koelkast en laat voor gebruik op kamertemperatuur komen. Bestrooi voor het serveren met de gehakte noten. Serveer de kipsalade als borrelhap op een toostje, als snack of als lunchhapje op een sneetje geroosterd brood, als voorgerecht met een blaadje sla eronder of als onderdeel van een buffet.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

circa 250 g kippenvlees, zonder vel en zonder botten
(zie recept kippenbouillon)
3 stelen bleekselderij
1 appel (Granny Smith)
2 eetl. citroensap, versgeperst of uit een flesje
1 rode paprika
100 g geroosterde cashewnoten
1,5 dl kerriesaus met gember of mangochutney
(zie recept kerriesaus op blz. 9)
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom