Stap 1
Kook de doperwtjes, de in schuin?gesneden plakjes worteltjes en de gedopte tuinboontjes apart gaar in water met zout, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze uitlekken. Schep de groenten in een grote kom.
Stap 2
Snijd de kipfilets in reepjes of blokjes en roerbak ze in de hete olie tot ze rondom gekleurd en gaar zijn. Schep de knoflook, de peterselie, de citroenrasp, het citroensap, de suiker en wat zout en peper door de kip en neem de pan van het vuur. Laat de kipreepjes afkoelen.
Stap 3
Vermeng de kip met de groenten en laat de smaken goed doortrekken. Schep de salade op een grote schaal en garneer met blaadjes sla, plakjes tomaat en plakjes komkommer. Geef er knapperig stokbrood, Turks brood of ciabatta bij.
ca. 500 gram kipfilet
200 gram doperwtjes, vers of uit de diepvries en ontdooid
1 bosje worteltjes
200 gram gedopte tuinboontjes
zout en versgemalen peper
4 eetl. olijfolie
1-2 teentjes knoflook
2 eetl. peterselie
geraspte schil en sap van 1 citroen
1 theel. suiker
blaadjes sla, plakjes tomaat en plakjes komkommer om te garneren
Kookpan Vergiet Kom Wok