Kipsalade

  • 10 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • > 60 minuten
  • Internationaal
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen
op de verpakking gaar, giet af in een
zeef of vergiet, spoel af onder de
koude kraan en laat goed uitlekken.
Stap 2
Snijd de kipfilet in blokjes. Laat de
ananas uitlekken, vang het sap op
en snijd de blokjes in kleinere stukjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Stap 3
Roer de mayonaise, de room, 3 eet-
pels van het ananassap en de
kerrie door elkaar en breng de saus
stevig op smaak met wat zout en
peper.
Stap 4
Schep de rijst, de kipfilet, de
ananasblokjes, de bosuitjes
(houd wat groen achter voor de
garnering) en de saus door
elkaar en laat op kamertemperatuur
een paar uur rusten. Schep de
salade in die tijd af en toe om
en voeg wat extra ananassap toe
als de salade te droog mocht zijn.
Bestrooi voor het serveren met de
achtergehouden ringetjes bosui.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 96

Ingrediënten

300 gram droogkokende rijst
400 gram gebraden kipfilet in
plakken van 0,5 cm dik
1 blik ananasblokjes op sap
(400 g)
4 bosuitjes
4 eetl. mayonaise
3 eetl. kookroom
3 theel. kerrie
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Zeef of vergiet Kom