Klapstuk met pruimen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verwarm de boter in een grote braadpan en fruit hierin de uiringen aan. Strooi de bloem erover en bak even om.

Stap 2
Doe nu alle kruiden met de wijn en azijn in de pan en laat al roerende aan de kook komen. Leg het vlees in deze saus en leg de pruimen erop. Laat met het deksel op de pan circa 2 uur stoven. Lekker met hutspot.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

600 g klapstuk
zout en peper
4 el vloeibare boter
2 grote uien, in plakjes
1 el bloem
1 laurierblad
2 stelen peterselie, alleen het blad
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
2?dl rode wijn
1 dl wijnazijn
300 g gedroogde pruimen zonder pit

Keukengerei

Braadpan

Vragen?