Klassiek steak tartaar

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Koop de tartaar op de dag dat u het wilt eten en houd het tot op het laatste moment koel.

Breng de tartaar op smaak met zout en peper. Doe alle ingredi?nten behalve de eidooiers in kommetjes en verdeel de tartaar over 4 borden. Druk in elk bergje tartaar een halve eischaal met een dooier en serveer direct. Zet de kommetjes op tafel en laat iedereen zijn eigen tartaar samenstellen. Lekker met bruin of wit brood en een groene salade.

Bron: Koken met de Keurslager nr 04-2007

Ingrediënten

500 g biefstuk, vraag uw Keurslager deze te malen
zout en versgemalen peper
1 ui, gesnipperd
4 zoetzure augurkjes, gesnipperd
4 ansjovisfilets, in reepjes
4 ? 6 el tomatenketchup
2 el kappertjes
1 bosje peterselie, gehakt
4 superverse eidooiers of 4 el mayonaise (geen rauwe eidooiers voor zwangere vrouwen en bejaarden)