Klassieke groentesalade

  • 8 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de schoongemaakte sperzieboontjes schuin in stukjes van circa 3 cm. Snijd de geschrapte worteltjes schuin in plakjes van 1 cm. Neem de doperwtjes uit de diepvries. Spoel de ma?skorrels af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Snijd de augurken in de lengte doormidden en snijd de helften in plakjes. Halveer de uitjes. Kook de sperzieboontjes en de wortelplakjes in water met zout in ca. 5 minuten beetgaar, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze uitlekken. Schep alles in een kom door elkaar.

Stap 2
Roer de mayonaise, de yoghurt en wat zout en peper in een kom door elkaar en schep de saus door de groenten in de kom. Laat de salade op kamertemperatuur rusten, schep nogmaals door en breng zonodig verder op smaak met zout en peper en wat vocht van de uitjes of de augurkjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

300 g sperziebonen
1 bos worteltjes
300 g doperwtjes (diepvries)
1 blik ma?skorrels (400 g)
6 augurken
4 eetl. zilveruitjes
4 eetl. mayonaise
4 eetl. yoghurt
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Vergiet Kookpan Kom