Kloeke kip met gado gado

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een pan water met zout aan de kook. Snijd de sperziebonen doormidden en de wortels in gelijke stukken. Blancheer de groenten 3 minuten en giet ze af, spoel ze koud af en laat ze verder afkoelen. Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in water met zout gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Stap 2
Was en droog de komkommer en snijd hem in plakjes, pel de hardgekookte eieren en snijd ze in parten. Was en droog de taug?. Schik op een schaal alle groenten en eieren en strooi er gehakte pinda’s over.

Stap 3
Maak de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de kloeke kip in circa 12 minuten om en om bruin en gaar.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 6

Ingrediënten

4 x Kloeke kip
200 g sperziebonen, getopt
2 middelgrote winterwortels, geschild
200 g vastkokende aardappels, geschild
1/2 komkommer
3 eieren, hardgekookt
100 g taug?
50 g geroosterde pinda’s
250 g kant-en-klare pindasaus
2 el vloeibare boter

Keukengerei

Kookpan Sauspan Koekenpan