Klokpizza?s

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het in vieren en rol het uit tot 4 ronde plakken die zo groot zijn als een ontbijtbordje. Verwarm de oven voor op 220?C. Beleg de bakplaat met bakpapier. Leg de deegcirkels op de bakplaat. Bestrijk ze dun met de tomatensaus. Leg op elke pizza 12 plakjes rookworst als de cijfers van een klok. Snijd grote en kleine wijzers van repen paprika. Bestrooi het middenstuk van de pizza?s met geraspte kaas en leg daarop de wijzers.
Stap 2
Bak de pizza?s in 15-20 minuten mooi bruin en eet ze warm.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

1 gewelde rookworst
pizzadeeg uit een pak
pizzasaus uit een pot
1 rode of groene paprika
150 g versgeraspte jongbelegen Goudse kaas

Keukengerei

Deegroller