Knispertaartjes met ham en champignons

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • 30-60 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd de steeltjes eraf, snijd ze in stukjes en leg ze met wat zout en peper en de Italiaanse kruiden in een koekenpan, bak ze even kort aan. Laat ze afkoelen en eventueel uitlekken als er vocht uitkomt.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200?C. Neem 4 kleine taartvormpjes en bestrijk ze met vloeibare boter, dit gaat het makkelijkst met een kwastje. Bestrooi de vormpjes met een beetje bloem.

Stap 3
Leg in ieder vormpje een plakje deeg en laat het gewoon over de randen vallen. Bestrijk het deeg met boter en leg er kruislings weer een plakje bovenop, bestrijk deze ook met boter en herhaal dit nog 2x, zodat je in elk vormpje 4 plakjes deeg hebt opgestapeld.

Stap 4
Verdeel in het midden van de deegvormpjes de hamblokjes en champignons en vouw het overhangende deeg eroverheen. Het hoeft niet netjes, als het maar een beetje bij elkaar blijft zitten. Bestrijk de bovenkant van het deeg nu weer met boter en bak de taartjes in 20 minuten mooi bruin en knapperig.

Bron: Keurslager Kinderkookboek

Ingrediënten

? 200 g gekookte ham in blokjes
? 1 bakje champignons
? zout en peper
? 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
? 4 el vloeibare boter
? kwast
? bloem
? 16 plakjes filodeeg, ontdooid

Keukengerei

Koekenpan 4 taartvormpjes