Knolselderijpuree met speklapjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes, kook ze in water met zout in circa 10 minuten gaar.

Stap 2
Bestrooi de speklapjes rondom met zout en peper. Verwarm ondertussen de boter in de koekenpan en bak de speklapjes op zacht vuur in circa 10 minuten aan beide kanten bruin. Roer de mosterd door de jus en wentel de speklapjes nog een paar keer om.

Stap 3
Giet de knolselderij af en pureer in een keukenmachine met de cr?me fra?che, zout en peper. Serveer de puree met de speklapjes en een lepel jus. Lekker met boontjes.

Bron: Koken met de Keurslager nr 02-2007

Ingrediënten

4 speklapjes
zout en witte peper
1 knolselderij
1 el boter
2 el grove mosterd
2 el cr?me fra?che

Keukengerei

koekenpan kookpan keukenmachine