Knolselderijsoep met truffelballetjes en soldaatjes
- 4 personen
- Makkelijk
- Voorgerecht
- 30-60 minuten
- Internationaal
Smoor de knolselderij in wat olie totdat het begint te kleuren, blus af met de bouillon. Kook dit 20 minuten en pureer daarna met de blender.
Smelt wat boter in een braadpan en bak de broodbalkjes goudbruin. Voeg een beetje truffelolie en tapenade toe en laat de soldaatjes uitlekken op keukenpapier.
Meng de rest van de truffelolie en tapenade door het gehakt en maak kleine balletjes. Verwarm de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg de balletjes toe en laat ze garen.
Serveer de soep met de soldaatjes.
1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes
5 dl kippenbouillon
200 g kalfsgehakt
2 eetlepels truffeltapenade
1 eetlepel truffelolie
4 boterhammen in ?dikke balkjes?
50 g roomboter