Koekjes met gekaramellisseerd spek en chocolade

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Tussendoortje
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bestrooi de plakjes ontbijtspek met 4 eetlepels
rietsuiker. Bak ze 15 minuten in de oven en keer ze
halverwege om. Laat het gekaramelliseerde spek
afkoelen en verkruimel het. Zet de oven
terug naar 160 graden.

Zeef de bloem en het bakpoeder. Roer in een
andere kom de boter met de rest van de suiker
romig, doe er het ei en de eidooier bij en klop
alles tot een luchtig geheel.

Meng de bloem en het bakpoeder luchtig door het
botermengsel en voeg chocoladestukjes
en gekaramelliseerd spek toe.

Vorm balletjes ter grootte van een stuiter en
leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de bolletjes een beetje plat en bak de koekjes
in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.

Ingrediënten

8 plakjes ontbijtspek
200 g bloem
1 theelepel bakpoeder
160 g zachte boter
340 g rietsuiker
1 ei
1 eidooier
200 g pure chocolade, in kleine stukjes gehakt