Kogelbiefstuk

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Haal de biefstukjes een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.

Spoel de quinoa goed af. Doe de gewassen quinoa in een pan en giet er 600 ml water bij. Breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en kook het nog ongeveer 8 minuten door totdat de quinoa gaar is. Doe de boerenkool erbij, zodat deze nog 10 minuten kan stomen in de warme quinoa.

Dep de biefstukjes vlak voor het bereiden droog met keukenpapier. Verhit de boter op hoog vuur in een koekenpan en wacht tot deze bruin kleurt. Bak het vlees 1 minuut per kant op hoog vuur tot het bruin kleurt. Draai het vuur iets lager. Bak 5 minuten voor een medium biefstuk. Keer het vlees geregeld.

Haal de biefstuk uit de pan, dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 2 minuten rusten. Naar smaak zout en peper toevoegen.

Voeg de rode peper, het sap van de citroen, de amandelen en rozijnen toe aan de boerenkoolquinoa. Roer dit voorzichtig door elkaar.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 4 kogelbiefstukjes a 175 g
- 300 g quinoa
- 400 g boerenkool, gesneden
- 40 g boter
- 1 rode peper, fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- 80 g rozijnen
- 100 g amandelen
- Peper en zout